Share |

Hiljaisuuden retriitti

Kymmenisen vuotta sitten etsin itseäni varten perinteisiä täydellisessä hiljaisuudessa pidettäviä retriittejä joissa ei olisi ohjattua tekemistä. 
(Retriitti tarkoittaa syrjään vetäytymistä (eng. retreat). )

Löysin luterilaisen kirkon omat retriitit joiden muoto oli se mitä hain, mutta kaipasin kirkon dogmien sijaan vapaata tietoisuuden avartamista meditaation ja oman rukouksen avulla. Yksinkertaistettuna rukous on pyytämistä ja meditaatio vastaanottamista.

Löysin myös ihanat Vedic Art -retriitit, joissa sai uppoutua taiteen prinsiippien, värien ja muotojen kautta uusiin sisäisiin ulottuvuuksiin - mutta retriitit eivät olleet hiljaisia. 

Tästä yhdistelmästä syntyivätkin itse ohjatut hiljaisuuden retriitit, yhteiset matkat joita olen ohjannut kymmenisen vuotta. Hiljaisuudessa aistimme virittyvät herkimmilleen ja tulemme ensin tietoisemmiksi  luonnon äänistä, oman kehon virtauksista, astioiden kilinästä, ruuan tuoksusta, toisten ja omien huomaamattomista äänista: huokauksista, itkusta, naurahduksista, lattian narahduksesta, hengityksestä, tulen rätinästä ... 

Hiljalleen tietoisuus avartuu ja aistimme syvemmillä tasoilla joiden voi antaa tulla näkyväksi meditaatioiden, intuitiivisen  maalaamisen, saunassa istumisen, uimisen, luonnossa kulkemisen, tanssin tai vaikkapa paikallaan olemisen avulla. Kaikki on sallittua kunhan vain kunnioitamme hiljaisuutta sekä itsessämme että kanssaosallistujissa. 

Retriitillä puhelimet ovat koko ajan lentotilassa, mutta voit käyttää omaasi kuvaamiseen.Tuleva retriittipaikka on etsinnässä vuodelle 2023.

Jos sinulla on hiljainen ja kaunis paikka kerro! 
Tarvitsemme hiljaisuutta, hyvää ruokaa, puhtaat ja kauniit tilat, saunan ja uintimahdollisuun, väljän majoituksen.